8 GONDOLAT A 2015-ÖS DIVITAL DIVASRÓL

Szerencsére már hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap a blogger szféra, és ezáltal a bloggerek is, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy idén is megrendezésre került a Cosmopolitan és az AVON jóvoltából a Digital Divas blogger konferencia. Sajnos a tavalyira nem tudtam elmenni, viszont idén eldöntöttem, hogy mindenképpen részt veszek a rendezvényen, már csak azért is, mert a programterv alapján egy nagyon színvonalas és értékes eseménynek ígérkezett az idei Digital Divas. És, hogy végül mi kerekedett ki belőle? Jöjjenek az én tapasztalataim, 8 pontban:


1., Kezdjük az elején máris azzal, hogy maga a szervezés szerintem vérprofi volt. Mind a helyszín kiválasztása, mind a kiszolgálás, mind az étel-ital felhozatal alapján azt éreztem, hogy itt aztán tényleg odafigyeltek részletekre, és ezek az apró építőkockák rettentően sokat emeltek a rendezvény színvonalán. Az pedig, hogy a végén minden résztvevőt megajándékoztak egy szeretetcsomaggal, szerintem kifejezetten kedves gesztus volt a szervezők részéről.

2., Az már a programtervet végigfutva is egyértelmű volt, hogy elképesztően színes témákkal fogunk foglalkozni aznap, és szerencsére ez a sokszínűség nem ment a minőség rovására. Úgy gondolom, hogy teljesen jól megfértek egymás mellett a kreatív, a pénzügyi és a jogi témák. Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy soha életemben nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekes, szórakoztató és egyben érthető is lehet egy jogi előadás. Az egyetemi évek alatt jó pár jogi kurzuson végigverekedtem magam, de azoknak a vége valahogy mindig kínszenvedés volt. Ezzel szemben Dr. Csécsei Rolandot akár órákon át tudtam volna még hallgatni.




3., Különösen tetszett, hogy az előadók egytől-egyig nagyon inspirálóak, motiválóak és számomra meglepő módon rendkívül őszinték voltak. Ne értsetek félre, nem arra célzok, hogy azt gondoltam, hogy mindenki majd nagy kamu-hegyeket meg közhelyeket fog tolni, de számomra mindig pozitív csalódás, ha valaki ennyire nyíltan tud beszélni a saját újáról, vagy akár a piszkos anyagiakról. És ez szinte kivétel nélkül mindenkire igaz volt.

4., Nagyon sok, a hétköznapok során könnyedén hasznosítható és alkalmazható gyakorlatias tipp hangzott el az előadások, illetve a kerekasztal beszélgetések során. Csak, hogy néhány példát említsek: Takács Nóriéktól például szuper ötleteket kaptunk a helyes világítással kapcsolatban, de számomra nagyon érdekesek voltak az Instagrammal, és a hashtagekkel kapcsolatos információk is, vagy például az, hogy mitől lesz értékes egy tartalom.

5., Bár az elhangzottak közül sok dolog már ismerős volt korábbróljó volt most egy csokorba összeszedve hallani ezeket, hiszen megerősítettek abban, hogy valóban érdemes odafigyelni; időt, energiát és esetenként pénzt fektetni ezekbe a dolgokba, mert előbb-utóbb megtérülnek.

6., Annak ellenére, hogy a fő irányvonal a beauty és a fashion témakörökre épült, jó volt más szemszögből is - pl. gasztro, utazás - megismerni a bloggerkedést és magát a blogger létet, illetve az adott témákban rejlő potenciált.




7., Nem mehetek el szó nélkül a rendezvény közösségmegmozgató és -összekovácsoló ereje mellett sem, ami úgy gondolom, hogy elképesztően erős volt, hiszen rengeteg blogger vett részt az eseményen. Talán közhelyesen hangzik, de mégis igaz, hogy nagyon jó találkozni azokkal az emberekkel, akiket napról-napra követünk a közösségi média különböző platformjain, még akkor is, ha valójában szinte semmit sem tudunk róluk. Fura, mert látjuk azt, hogy mit reggeliznek, hogy éppen milyen ruhát viselnek aznap, hogy hol vannak, és mit csinálnak, és egy idő után olyan, mintha egy láthatatlan kapocs fűzne össze bennünket. Aztán amikor "élőben" találkozunk ezekkel az emberekkel, úgy érezzük, mintha több éve ismernénk egymást, holott lehet, hogy személyesen még egy szót sem váltottunk korábban. De a kedves pillantásokból és a bájos köszönésekből mégis érezzük, hogy "egy csapatban játszunk". És ez fantasztikus érzés. 

8., Összességében szerintem rendkívül impulzív volt az idei Digital Divas konferencia. Még most, két nappal utána is az ott elhangzottak cikáznak a fejemben és rengeteg új ötletem támadt a beszélgetések kapcsán, amiket idővel remélhetőleg meg is fogok majd tudni valósítani. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem a rendezvényen, és, hogy ennyi hasznos tapasztalattal gazdagodtam. Én bátran merem javasolni, vagy ajánlani Nektek, hogy ha csak egy mód van rá, látogassatok el a következő konferenciára, mert tényleg egy olyan löketet tud adni, amit egyszerűen nem lehet szavakba önteni.


Végezetül pedig jöjjön néhány, az előadások és kerekasztal beszélgetések során elhangzott "magvas" gondolat, amit úgy gondolom, az élet bármely területén érdemes megfontolni:
  • "Ami nem fejlődik, az múlik". /Bihari Viktória/ Az egyetemen az egyik tanáromnak az volt a kedvenc szava-járása, hogy aki kimarad, az lemarad. Ezt minden előadásán legalább egyszer elmondta, és annak ellenére, hogy a végére mi már konkrétan hülyét kaptunk tőle, azért be kell vallani, hogy tényleg volt némi igazságalapja a mondanivalójának.

  • "El kell hinned, hogy amit csinálsz, az baromi jó." /Fördős Zé/ Még akkor is, ha ez amúgy nincs így.

  • "Ne sajnálj kellő energiát, pénzt és időt fektetni a saját tanulásodba." /Parádi Gabriella/ Olvass könyveket, magazinokat, menj el worokshopokra, tanfolyamokra, és folyamatosan képezd magad. Hiszen csak így válhatsz a szakmád (vagy éppen a hobbid) szakértőjévé, és ezáltal hitelessé mások szemében.

  • "Ne várd a csodát." /Magos Judit/ Az árral való sodródás helyett inkább légy proaktív, kitartó, lelkes és kreatív, hiszen - az esetek többségében - csak így juthatsz előrébb.



Most Ti jöttök! Meséljetek, Ti milyennek találtátok az idei konferenciát?




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése