LEGYEN RENDSZEREZETT A 2016-OS ÉVED | INSPIRÁCIÓS NAPLÓ AJÁNDÉKBA

Az utóbbi néhány évben már hagyománnyá vált nálunk, hogy Anyukámat - a vásárolt ajándék mellett - egy inspirációs naplóval lepem meg Karácsonykor. Ez az idén sem lesz másképp, viszont most úgy gondoltam, Veletek is megosztom még az Ünnepek előtt, így akár Ti is meg tudjátok vele ajándékozni a szeretteiteket, vagy magatokat. Hogy ne legyen unalmas, minden évben változtatok egy kicsit a szerkezetén, és ez idén sincs másképp, úgyhogy ha a korábbi Inspirációs naplókat letöltöttétek, akkor ezt is érdemes lehet megnéznetek.




A legnagyobb változás, hogy most egy 53 hetes naptárral indul a napló, amit időnként egy-egy motiváló gondolat és néhány fényképnek való hely szakít meg. A heti tervezőben minden nap lehet rögzíteni az aznapi pozitív eseményeket, impulzusokat, illetve minden hétre találtok egy 'Teendőlista' és egy 'Fontos' rovatot is az aktualitások feljegyzésére.

A naptár után 3 nagyobb fejezetben további tervezőlapok kaptak helyet. Az 'Én' részben lévő 'Ezt kell rólam tudni' lap egy személyes bevezetővel indul, ami után feljegyezhetjük a 2016-os kívánságainkat, sikereinket, összeállíthatjuk az évre szóló bakancslistánkat és fogadalmainkat, illetve választhatunk magunknak mottót is. A korábbiakhoz hasonlóan most is került a naplóba egy visszaszámláló, illetve egy 1-3-5-10 éves terveinket összefoglaló ábra is. Különlegességként az 'Én' fejezetben feljegyezthetjük azt az 50 dolgot, ami boldoggá tesz minket, így egy-egy rosszabb időszakban elég csak elővenni a naplót, és válogatni a boldogság-ládikából. Az alap tervezők mellé pedig került még egy 101-1001 rovat is, amiben azt a 101 dolgot kell leírnunk, amit a következő 1001 nap alatt mindenképpen szeretnénk megvalósítani, elérni, megvásárolni, átélni, megnézni, vagy éppen elolvasni.

A 'Család' fejezetben vezethetjük az olyan különlegesebb ünnepeket, mint a születésnapok, névnapok és a különböző évfordulók. Kiegészítésképpen pedig az év folyamán rendszerezetten gyűjthetjük az ajándékötleteket beszerzési lelőhellyel, árral és elintézési listával együtt, így a "hajrában" már nem kell azon törnünk a fejünket, hogy kit mivel lepjünk meg. A  nagyobb projektekre való felkészülésben nagy segítség lehet a 'Karácsonyi programok' és a 'Nyaralás' rovat. Illetve ebbe a részbe került egy kontakt lista is, amiben a fontosabb elérhetőségeket tudjuk rögzíteni.

Az 'Otthon' fejezet a kedvenc ételeink és éttermeink listájával kezdődik, ami megkönnyíti a "nem is tudom mit ennék" helyzeteket. Melléjük egy 'Háztartási rutinunk' lap is került, amiben napokra lebontva be tudjuk osztani a házimunkát. Így nagy eséllyel mindig rendben lesz az otthonunk, anélkül, hogy mindent egy nap alatt kellene megoldanunk. A háztartás mellett jó, ha a pénzügyeinket is rendszerezetten vezetjük, ezért ehhez is készült egy tervező. Segítségével minden hónapban tudjuk, hogy mire mennyit költöttünk, ezáltal pedig hatékonyabban tudjuk csökkenteni a felesleges kiadásainkat. A napló - és az év - végén pedig, keretet adva az egésznek, két oldalban összefoglalhatjuk és értékelhetjük a 2016-os évünket. Mi az amit szerettünk, mi az amire rettentően büszkék vagyunk, és mi az, amire valószínűleg mindig is emlékezni fogunk ebből az esztendőből.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ha Ti is szeretnétek rendszerezettebbé tenni a  2016-os éveteket, nincs más dolgotok, mint hogy az alábbi űrlapon megadjátok a keresztneveteket és az email címeteket, ahová elküldhetem Nektek a 2016-os Inspirációs naplót nyomtatható formában.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése