3 BIZARR, DE HATÁSOS ÖSSZETEVŐ A NATÚRKOZMETIKUMOKBAN

Bár azt gondolnánk, hogy a bőrápolók terén túl sok újdonságot már nem lehet kitalálni, azért a kozmetikai márkák időről-időre mégiscsak meg tudnak lepni minket furcsa dolgokkal. Ahogyan a divatban, úgy a kozmetikai iparban is vannak trendek és nagy fellángolások, amikor hirtelen mindenki elkezd rajongani egy összetevőért, amit korábban semmi pénzért nem próbált volna ki. Ma 3 olyan összetevőt hoztam Nektek, amik első hallásra eléggé bizarrnak tűnnek, viszont bizonyítottan hatásosak.



A legelső furcsa összetevő, amivel még kb. 2-3 évvel ezelőtt találkoztam, az a csigagél volt. Természetesen mint a legtöbb bizarr divathullám, ez is Koreából indult, de szépen lassan a magyar piacot is meghódította. Én alapvetően nagy állatbarát vagyok, viszont a csigáktól - főleg a csupaszcsigáktól - egyszerűen irtózok. Gondolhatjátok mennyire hoztak lázba a különböző csigagéles kencék. De miután olyan sok jót olvastam róluk, végül csak rászántam magam, és adtam egy esélyt a dolgonak. A Dr. Organic bioaktív csigagél krémjét próbáltam ki először, ami annyira bejött, hogy utána a szemkörnyék-ápolót és az arcpakolást is beszereztem ebből a termékcsaládból. A csigagél titka egyébként abban rejlik, hogy egyedülálló arányban tartalmaz AHA-savat, kollagént, elasztint, allantoint, vitaminokat és ásványi anyagokat, ezáltal erősíti és revitalizálja a bőrt. Emellett pedig segít helyreállítani a sérült szöveteket, és visszaállítja a bőr nedvességtartalmát. Száraz bőrre szerintem az egyik legjobb választás, és szerencsére sem az állaga sem az illata nem emlékeztet a csigára, szóval bátran használhatják azok is, akik hozzám hasonlóan undorodnak ezektől az állatoktól. Ha bővebben is olvasnátok a csigagéles élményeimről, akkor ITT találtok egy részteles beszámolót.

A csigagéllel ellentétben a méhméreg és a kígyóméreg sokkal kevésbé terjedt el a hazai kozmetikumokban, pedig ezeknek is számos jótékony hatása van a bőrre. A méhméreg például nagyon erős antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, illetve a ránctalanító kencék egyik kedvelt összetevője. Leginkább azért tartják a fiatalság forrásának, mert a méhméregben lévő apamin egy enyhe idegbénító, ami csökkenti az izmok feszülését és így képes kisimítani a kisebb ráncokat. Külföldi viszonylatban a Benton Snail Bee termékcsaládja az egyik legismertebb, ami a Krémmániás vélemények alapján nem is csoda. Szinte az összes termékük 5 csillagos értékelést kapott, úgyhogy ha kipróbálnátok valami jó kis bőrfeszesítőt, akkor velük érdemes lehet tenni egy próbát.



A 3. bizarr összetevő - a kígyóméreg - szintén a távol-keleti kozmetikumokban bukkant fel először. Erős anti-aging hatása miatt ránctalanító krémekben előszeretettel használják a kígyóméreg kivonatát, és főképp az érettebb bőr ápolására ajánlják. Ezeket a kencéket a botox olcsóbb és természetesebb alternatívájaként tartják számon, ugyanis ahhoz hasonlóan visszafogják az arcizmok összehúzódását, blokkolják a mimikai izmok sejtfalában található receptorokat, és ezáltal csökkentik a mimika által okozott ráncok kialakulását, illetve azok mélyülését. A kígyóméreg kivonatot tartalmazó kozmetikumok valamivel magasabb árkategóriában mozognak, viszont ha valakinek már mélyebb ráncai is vannak és látványos eredményt szeretne elérni, annak célszerűbb ezzel próbálkoznia.


Számotokra mi volt a legbizarrabb összetevő, amivel kozmetikumokban találkoztatok? 
Mennyire ódzkodtok ezektől a különlegesebb összetevőktől?


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése